Magazin

Turbulentnih 12 mjeseci: Mark Zuckerberg ostao bez 70 milijardi dolara

Bogatstvo Marka Zuckerberga potonulo je za čak 70 milijardi dolara ove godine, a time i njegova pozicija na Forbesovoj listi milijardera.

On je tako sada on “tek” 20. najbogatiji čovjek na svijetu. Bogatstvo mu se procjenjuje na 55,3 milijarde dolara, prenosi 24sata.hr.

Direktor Mete, a pod čijom kapom su Facebook, Instagram, WhatsApp i Oculus, imao je turbulentnih 12 mjeseci iza sebe.

Velike najave metaverzuma nisu se još baš obistinile, a najveća društvena mreža je imala i prvi pad u broju korisnika. Sve to su pratile i kontroverze s objavljivanjem podataka zviždača.

Inače, u aprilu su objavili da su na metaverzum potrošili 10 milijardi dolara, a da je na tom projektu radilo 10.000 ljudi.

Zuckerberg je mjesec kasnije upozorio da će metaverzum biti značajni kotačić u poslovanju tek kasnije u ovom desetljeću, a ovo bi trebalo biti tek desetljeće postavljanja temelja za ono što bi trebalo uslijediti.

Inače, daleko ispred Zuckerberga, na vrhu ljestvice bogataša je Elon Musk sa 268 milijardi dolara. U top pet su još indijski poduzetnik Gautam Adani, Jeff Bezos, Francuz Bernard Arnault i Bill Gates, prenosi Business Insider.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare