Svijet

Turčin koji je ranjen u napadu: Spasili smo ranjenu ženu, a onda je uperio pušku u mene

Recep Tayyip Gultekin, mladić turskog porijekla, ranjen je u terorističkom napadu u Beču, u Austriji, a o sinoćnjim dešavanjima govorio je za Anadolu Agency (AA).

Gultekin je rekao kako se s prijateljem Mikailom Ozerom sastao u dijelu Beča popularnom među turistima, te da su začuli pucnjeve. Kada su se uputili prema mjestu odakle su dolazili pucnji, vidjeli su da je terorista upucao civila.

Dodao je kako su pomogli ranjenoj ženi i prenijeli je u obližnji restoran.

Potom je napustio restoran i došao naspram teroriste.

”Kada smo ranjenu ženu prebacili u obližnji restoran, terorista je u mene uperio oružje. Tada sam se bacio na zemlju i pokušao se prevrnuti. Pretpostavljam da je imao neko oružje s dugom cijevi. Jedan metak me pogodio u desnu nogu, ali nije nije riječ o velikoj rani. Ušli smo u vozilo prijatelja i odvezli se u policiju kako bismo ispričali šta se dogodilo“, rekao je on.

PROČITAJTE  Bivši savjetnik kancelara Austrije Ahmed Husagić: Ako Njemačke uvede sankcije za RS i Austrija će

Dodao je kako su nakon toga na drugom mjestu vidjeli ranjenog policajca i da ekipe hitne pomoći zbog sukoba nisu mogle pristupiti tom mjestu, zbog čega su ga on i njegov prijatelj policajac prenijeli do ambulantnog vozila.

Ujedno su pomogli i starijoj ženi da bude na sigurnom.

”Pošto rana na nozi nije bila velika, nisam želio ići u bolnicu. Predložili su da me voze u bolnicu, ali nisam želio biti teret, jer sam mislio da će zbog sukoba biti veliki broj ranjenih. Metak mi je i dalje u nozi, a sada kada se situacija malo smiri, ići ću u bolnicu”, rekao je Gultekin.

Karl Nehammer, ministar unutrašnjih poslova Austrije, rekao je u utorak da su četiri osobe preminule, uključujući i napadača, te da je 15 ljudi povrijeđeno u pucnjavi u centru Beča u ponedjeljak uvečer.

PROČITAJTE  SAD i Kina međusobno suspendiraju aviosaobraćaj


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare