Vijesti

Turistička zajednica KS najavljuje koncert Helem Nejsa, oni nemaju pojma o tome

Sarajevski bend Helem Nejse objavio je da je bez njihovog znanja najavljen njihov koncert.

Oni bi navodno trebali nastupati u tunelu na Ciglanama u sklopu 'PRESFF' u organizaciji Turističke zajednice KS, ali članovi benda o tome nemaju pojma.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Dragi naši, juče smo od kolege dobili informaciju da sviramo koncert u sklopu "PRESFF" događaja u tunelu na Ciglanama. "Dobili informaciju" znači da nas apsolutno niko nikad nije kontaktirao za nastup već su bez našeg znanja objavili naše ime u lajnapu festivala. Također, kolege koji su nam javili su također na plakatu i nemaju pojma da nastupaju.

Organizator događaja pod kapom Turističke zajednice i VisitSarajevo je FK Sarajevo. Nakon mnogobrojnih poziva i razgovora sa ljudima iz obje institucije, nismo dobili jasan odgovor iz kojeg nam je razloga pričinjena ovakva šteta. Već 24h pokušavamo iskomunicirati da se plakat skloni (koji stoji od 22.jula na mrežama Visit Sarajevo ), međutim plakat i dalje stoji.

Naime, potpredsjednica SFK Sarajevo, Anela Potura, navodno je predala projekat Turističkoj zajednici u kojem je bez ikakve konsultacije sa menadžmentom našeg benda, navela Helem Nejse kao izvođače. Za taj projekat, Anela kaže, da nije odobren, pa onda ostaje pitanje kako je plakat objavljen. Od prijatelja iz drugih institucija smo dobili informacije da su također dobili zvanične mailove u kojim se navodi da mi sviramo na tom događaju.

Namjera dotične persone, valjda je bila da nakon što objavi lajnap koncerta, pregovara sa izvođačima, a to smo uspjeli zaključiti iz telefonskog razgovora sa njom u kojem nam govori, kako je željela "napraviti dobru priču" i da bi se "oni prilagodili našem vremenu, ako mi ne bi mogli svirati na datume koji su objavljeni."

Dužni smo da obavijestimo našu publiku da mi ne sviramo na tom događaju i da smo žrtva jednog palanačkog modela poslovanja nesposobnih pojedinaca unutar institucija.

Mi se vidimo nekad da ga zajedno podamo, vole vas burazeri