Sport

Turski klub prvo demantirao, a sad potvrdio: Bivši igrač Chelsea Atsu pronađen živ pod ruševinama

Tijelo Christiana Atsua, Turska, zemljotres u Turskoj

Više svjetskih medija, neki od njih s detaljima, objavilo je jučer u večernjim satima da je Christian Atsu, bivši igrač engleskog Chelsea, pronađen živ ispod ruševina nastalim zbog potresa koji je nekoliko sati ranije pogodio jug Turske i Siriju.

Prema izjavama nekih čelnika kluba, ali i igrača s kojim igra u Hataysporu, to nije bila tačna informacija i demantirana je.

Ipak, preokret se dogodio danas rano ujutro.

Nogometaš iz Gane u septembru prošle godine stigao je u Tursku i s klubom potpisao jednogodišnji ugovor. Bio je jedan od mnogobrojnih nestalih nakon dva razorna potresa koja su zadesila tu zemlju.

Vijest o potrazi za njim pratili su i prate mediji iz mnogih zemalja. Engleskima je zanimljiv zbog svoje povijesti igranja na Otoku. Portugacima je zanimljiv jer je njegova karijera dobila uzlet u Portu, a i jedni i drugi jučer su objavili da je pronađen.

Isto je napravio nagrađivani ganski novinar Saddick Adams.

Portugalska A Bola pisala je najkonkretnije,. Navela je da je izvučen iz ruševina te da je zbog ozljede noge i problema s disanjem odvezen u bolnicu. Iz Hatayspora su demantirali informaciju, spomenuvši i napisano u A Boli. Rekli su da ne mogu do njega i da čekaju pomoć.

Nešto prije 7.30 iz kluba su potvrdili da je pronađen ozlijeđen. Dodali su da je sportski direktor Taner Savut još uvijek pod ruševinama.

Atsua je iz Porta 2013. godine doveo Chelsea. Potom ga slao na brojne posudbe sve do transfera u redove engleskog rivala Newcastlea 2017. godine, prenosi Index.