Vijesti

Tužilačke odluke u slučaju ‘Nadin’ još nema. Majka tvrdi: Sinu su mi odvrnuli šarafe na točkovima automobila, prijavila sam policiji

Nadin Smajlović, djevojčica iz Sarajeva već godinama unazad vodi borbu za svoje zdravlje. Majka djevojčice Nadin, Amina Smajlović u aprilu mjesecu je u pratnji svoje advokatice Maide Galijatović održala sastanak sa glavnom kantonalnom tužiteljicom Sabinom Sarajlijom, ali ne nazire se kraj konačnom rješenju. 

Naime, tužilačke odluke još uvijek nema. Kako bi provjerili da li ima nekih novih infomacija nakon četiri mjeseca od sastanka pozvali smo Aminu Smajlović, majku djevojčice Nadin na Raport.

Kako nam je kazala tužilačke odluke još uvijek nema, a na sastanku Sabina Sarajlija je imala samo jedno objašnjenje.

“Sabina Sarajlija mi je kazala da još uvijek se čeka vještačenje. Ne znam kakvo se više vještačenje čeka. Činjenica je da je u otpusnom pismu navedena potvrđena dijagnoza i da se navodi da oni nisu u mogućnosti da liječe tako kompleksne dijagnoze. Dakle, tu nema šta puno da se istražuje”, kazala nam je Smajlović.

Dodaje kako Nadin sada dijagnostičke pretrage radi i u Zagrebu te da su tokom maja mjeseca prilikom odlaska na pretrage dobile i jednu zabrinjavajuću vijest.

“Kada smo u maju krenuli na pretrage u Zagreb pozvao me suprug i kazao da odmah stanemo negdje i pregledamo gume na autu. Stali smo i pregledali. Kada smo stigli u Zagreb kazao mi je da su mi sinu odvrnuti šarafi na točku automobila. Sve su to odmah prijavili u policiju. Dva sata od njihove prijave ja dobivam poziv da ispričam u policiji šta se desilo prije tri godine na Pedijatriji. Međutim, mi od maja nismo dobili ni policijski izvještaj da li imaju neki trag ili saznanja ko je kriv za odvrtanje šarafa na automobilu. Sada imamo borbu da sačuvamo i drugo dijete”, kazala je Smajlović.

Ističe kako je odmah po povratku iz Zagreba dala izjavu gdje je sve detaljno opisala šta se desilo tog strašnog dana na Pedijatrijskoj klinici prije tri godine.

“Navela sam sve svjedoke. Ne znam da li je odvrtanje šarafa bila neka indirektna poruka, možda da se ja prepadnem. Možda žele da me ucjene djetetom. Moraju da znaju da se ja ne bojim takvih poruka. Bilo šta da se desi mojoj djeci ja znam ko stoji iza toga. Mi se kao porodica sa Nadin još uvijek borimo. Turska, Zagreb i još jedna država je uključena u liječenje. Da je sve to bila lažna dijagnoza, ne bi svi stručnjaci potvrdili dijagnozu. Kantonalno tužilaštvo nikada nije podignulo optužnicu protiv osobe koja je sakupila taj koncept. Još uvijek niko nije odgovarao. Ja odustati neću. Imam još dvije godine i onda ću da se žalim Sudu za ljudska prava u Strazburu. Žalili smo se i Ljekarskoj komori u Ženevi, ali ne mogu nam pomoći jer naša država nije članica”, zaključila je Smajlović za Raport.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare