Kriminal

Tužilaštvo BiH o akciji ‘Nevera’: Uvozili drogu u BiH i preprodavali je u Evropskoj uniji

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine realizuje se akcija kodnog naziva “Nevera” usmjerena na više osoba osumnjičenih za međunarodno krijumčaranje narkotika, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo postupaju po naredbi Suda BiH, a pod nadzorom tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju i vrše lišenja slobode i pretrese osumnjičenih osoba na području Sarajeva i okoline.

U saopćenju se navodi da su osumnjičene osobe pod istragom da su se na području Sarajeva i šire bavile neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, kao i krijumčarenjem opojnih droga iz susjednih zemalja radi dalje preprodaje u Bosni i Hercegovini, te dalje distribucije prema ilegalnom narko-tržištu zemalja Evropske unije i na taj način sticale nezakonitu imovinsku korist.

Osumnjičeni se terete za krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i pranja novca iz Krivičnog zakona BiH.

U ovom predmetu ostvarena je značajna međunarodna saradnja sa EUROPOL-om.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima, saopćeno je.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare