Vijesti

Tužilaštvo KS obustavilo istragu u slučaju “Pečat”. Konaković: Ispravno sam postupio

Tužilaštvo Kantona Sarajevo donijelo je odluku obustavi istrage u slučaju “Pečat”.

Ovu informaciju na svom Facebook profilu objavio je Elmedin Konaković, predsjenik Naroda i Pravde te bivši predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo.

Afera “Pečat” nastala je kada je formirana nova većina u Skupštini, koju predvodi SDA. Tada je nova koalicija pokušala u kratkom roku smijeniti cijelo rukovodstvo kako bi instalirala svoje i to mimo Ustava KS i Poslovnika.

Konaković kao tadašnji predsjedavajući, a potom i dopredsjedavajući nije htio ustupiti pečat novoj većini.

“Tužilaštvo je donijelo odluku o obustavi istrage u slučaju “Pečat”. Ispravno sam dakle postupio jer sam pečat zaštitio od mogućih zloupotreba. Da nisam, posljedice bi bile nesagledive. Zakon o pečatu KS je jasan i znao sam naravno šta radim.
Haranga koju je vodila koalicija “Petak 13”, silna pisanja u Avazu, Faktoru, Hayatu i drugim medijima pod kontrolom vlasti, samo su dio folklora koji se uvijek dešava kad ovi “spasioci nacije” krenu u ofanzivu lažima i podvalama. Njihov problem je sto se mi na to obaziremo kao sto se SDA obazire na misljenje i stavove SBB-a i DF-a. Nimalo. I prespremni smo za sve bitke koje su pred nama!”, napisao je Konaković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare