Vijesti

Tužioca koji zagorčava život Dodiku SDA je optuživala za udar na Bošnjake. Sad šute

S obzirom na ogromnu spregu između politike i pravosuđa, svaki pokušaj pojedinaca iz obje strukture da učini nešto što mu je stvarni posao, izaziva iznenađenje.

U tom kontekstu pozitivno iznenađenje je bio dolazak Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, u Tužilaštvo BiH na ispitivanje.

Dodik je osumnjičeni u predmetu kupovine vile u Beogradu, koju je u svoje vlasništvo uvukao na vrlo sumnjiv način.

No, zanimljivo je da je tužilac u ovom predmetu Mirza Hukeljić. On je poznat i po tome što je jedan od tužilaca u predmetu “Respiratori” gdje su osumnjičeni premijer Fadil Novalić, suspendirani direktor FUCZ Fahrudin Solak, vlasnik ‘Srebrene maline’ Fikret Hodžić te ministrica finansija Jelka Miličević.

Simptomatična je šutnja SDA-ovaca po pitanju saslušanja Milorada Dodika. Naime, Hukeljić je bio meta napada najvišeg vrha SDA kao i njene propagando-botovske mreže.

Tada su tužioci koji vode predmet Respiratori i koji su priveli premijera Novalića optuženi faktički za državni udar i za ‘udar na Bošnjake’.

Lično Bakira Izetbegović tada je kazao da se radi o udaru na Bošnjake i da tužioci progone samo Bošnjake. Optužio ih je da ruše penzioni i svaki drugi sistem, a u optužbama su se priključili i Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, te ostale organizacije SDA, kao što su Žene SDA, mladi SDA te razne boračke organizacije pod kontrolom SDA.

Sad kada isti tužilac zagorčava život Dodiku, izostaje bilo kakva podrška ili ohrabrenje od SDA, a zaboravljeno je da je Hukeljić ne tako davno vršio, ni manje ni više – udar na Bošnjake.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare