Politika

Tuzlak osuđen zbog prijetnji glavnoj tužiteljici Gordani Tadić

Ranko Petrović iz Tuzle priznao je da je na internetu upućivao prijetnje glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH Gordani Tadić te je uvjetno osuđen na godinu dana zatvora.

Iz Tužilaštva navode da je optuženi priznao da je tokom marta 2019. godine, putem izjava na internet portalu, uputio ozbiljne prijetnje glavnoj tužiteljici Gordani Tadić, koja predstavlja Tužilaštvo BiH i nalazi se pod 24 satnom policijskom zaštitom, pozivajući na napad i pucanj na glavnu tužiteljicu, što je kod navedene izazvalo ozbiljan strah i uznemirenost, kao i uznemirenje javnosti.

Optuženi je prilikom sporazumnog priznanja uputio i izvinjenje zbog počinjenog nedjela te izrazio kajanje.

Za optuženog je predložena uvjetna kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja neće biti izvršena ukoliko optuženi u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Optuženi Ranko Petrović, rođen 1990. godine u Tuzli, je u prisustvu advokata u potpunosti priznao krivnju za kazneno djelo napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Od optuženog će biti oduzeta sredstva korištena za izvršenje kaznenog djela, uključujući računarsku opremu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare