Politika

Tuzlanski kanton: Potvrđeno devet novih slučajeva zaraze koronavirusom

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana Čolić istaknula je danas tokom redovitog obraćanja javnosti da je u TK na koronavirus testirano ukupno 646 osoba.

„Tokom noći urađeno je ukupno novih 57 testiranja na SARS-CoV-2 od čega je bilo devet pozitivnih rezultata. Sa današnjim danom imamo ukupno 55 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom“, kazala je ministrica Čolić i dodala da se 36 zaraženih osoba od ukupnog broja dovodi u vezu za klasterom Medical Institututom Bayer Tuzla, 13 osoba se dovodi u vezu za klasterom Srednja Špionica kod Srebrenika.

„Imamo potvrđene nove klastere a to su Sapna jedna osoba, Banovići jedna osoba, Gračanica jedna osoba, Tuzla jedna osoba dok za jednu osobu nisu uspjeli definirati kojem klasteru pripada“, saopćila je ministrica prilikom današnjeg obraćanja medijima. Također je saopćeno kako su kod dva pacijenta koja su hospitalizirana u UKC-u Tuzla potvrđeni rezultati zaraze koronavirusom.

„Ta dva pacijenta su primljena na tretman u dvije Klinike jer su bili hitni slučajevi. Redovnom procedurom nisu pokazivali simptome međutim redovnom procedurom su testirani i potvrđen je korona virus i sada imamo 16 hospitaliziranih pacijenata u UKC-u Tuzla kod kojih je potvrđena zaraza SARS-CoV-2“, istakla je Čolić.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare