Svijet

Twitter bez milosti: Ako Trump izgubi izbore, gubi sve privilegije

Donald Trump bi u januaru mogao izgubiti nešto više od drugog predsjedničkog mandata.

Kako javlja Guardianov Alex Hern, Twitter je potvrdio da ako napusti Bijelu kuću u januru, što je sve izvjesniji scenarij, više neće imati poseban tretman kao “zaštićena javna osoba”.

Twitter ima politiku zaštite određenih javnih osoba. Tu spadaju i izabrani državni dužnosnici s više od 250.000 fanova, a ova društvena mreža ih zato štiti od blokiranja profila zbog kršenja pravila koje bi običnim korisnicima donijele velike kazne.

Zbog iste je politike Twitter u posljednjih tjedan dana sakrilo, ali ne i blokiralo 12 Trumpovih objava jer ne prestaje kršiti pravila te mreže objavljujući lažnu propagandu o kršenjima demokratskih procesa.

PROČITAJTE  Nešto je čudno na snimcima: Kremlj objavio da se Putin susreo s vojnicima u bolnici, a kruži teorija o bizarnoj prevari

No, sad su iz Twittera potvrdili da se njihova politika ne odnosi na bivše državne dužnosnike. Oni se, ističu, moraju držati istih pravila kao i svi ostali, a ako objavama prekrše pravila, Twitter će te objave ukloniti.

Ako se to dogodi, Trump će morati razmisliti hoće li radije ublažiti retoriku ili se suočiti s gubitkom njemu vrlo važne platforme za dopiranje do javnosti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare