Tehnologija

Twitter i Musk idu u oktobru na sud zbog ugovora vrijednog 44 milijarde dolara

Tužba Twittera kojom od Elona Muska traži da ispuni dogovor o preuzimanju kompanije za 44 milijarde dolara naći će se na sudu u oktobru, nakon što je sutkinja u Delawareu u utorak odlučila da društvena mreža zaslužuje brzo rješenje spora kako bi se uklonila neizvjesnost oko tog vrijednog posla.

Presuda je udarac za Muska koji je tražio da se u veljači provede suđenje na kojem bi se saznao točan broj lažnih profila na platformi. Twitter je tražio da suđenje bude u septembru.

Sutkinja Kathaleen u Delawareu rekla je da obje strane imaju pravo na brzo suđenje i pozvala ih da se dogovore oko rasporeda postupka za koje je odredila pet dana.

“Činjenica je da bi odgoda mogla nanijeti nepopravljivu štetu prodavateljima”, rekla je misleći na Twitter.

Twitter je prošle sedmice podnio tužbu protiv tehnološkog milijardera Muska u pokušaju da ga prisili da dovrši preuzimanje te tvrtke po cijeni od 54.20 dolara po dionici, ukupno 44 milijarde dolara, prenosi HRT.

Musk je prije toga objavio da se povlači iz ugovora o kupnji Twittera, pozivajući se na nedokazane tvrdnje da postoji znatno veći udio lažnih računa od 5 posto kako tvrdi kompanija.

Muskovi odvjetnici tvrdili su da Twitter nije ispunio svoje obaveze prema uvjetima ugovora da Musku dostavi potrebne podatke za provjeru brojki.

Twitter je odbacio tu tvrdnju, nazvavši Muskovo povlačenje “nevažećim i pogrešnim”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare