Vijesti

U 22 kontrole na Vlašiću otkriveno 11 neprijavljenih radnika

Porezna uprava Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Novi Travnik je 13. januara izvršio 22 djelimične inspekcijske kontrole tzv. akcije na području Vlašića, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju turističko-ugostiteljsku i trgovinsku djelatnost. Predmet kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave, kako je saopćeno, otkrili su 11 neprijavljenih radnika, 7 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnih uređaja, 1 obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i 3 obveznika koji nisu imali odobrenje za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja doneseno je 9 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i izdato 19 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 35.350,00 KM.

PROČITAJTE  U Federaciji sa 31. decembrom broj zaposlenih iznosio 533.034

Porezna uprava Fedearcije BiH – Kantonalni porezni ured Novi Travnik će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu, a posebno u mjestima koja posjećuje značajan broju gostiju i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare