Kultura

U Beogradu izvedena predstava “Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo”

Pozorišna predstava “Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo” odigrana je večeras u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

Predstava je počela oko 20 sari , a u okolnim ulicama bilo je policajaca. Prije predstave nije bilo desničarskih okupljanja, niti incidenata.

Predstavu je gledalo nekoliko desetina građana i javnih ličnosti. Autor i reditelj predstave Zlatko Paković rekao je da danas ima glumaca i glumica koji su talenti, ali nisu ličnosti i da je ozbiljan rediteljski zadatak bio stvoriti ansambl.

On je na konferenciji za novinare rekao da predstava ima sudbinski zadatak u ovom društvu i istakao da je genocid u Srebrenici najveći zločin u Evropi poslije Drugog svetskog rata.

Izvršna direktorica Helsinškog odbora Izabela Kisić rekla je na konferenciji za novinare prije nekoliko dana da su stvoreni uslovi da se predstava izvede i poručila da će predstava sigurno biti izvedena i da niko neće moći da je prekine. Kisić je tada rekla da je cilj da se predstava održi u što više gradova u Srbiji i najavila da će predstava biti emitova online u nedjelju u 20 sati, piše Anadolija.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare