Srbija

U Beogradu otvoren Međunarodni sajam naoružanja “Partner 2023”

Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2023" otvoren je danas u Beogradu, a prema riječima ministra odbrane Miloša Vučevića na sajmu će svoje proizvode predstaviti 154 izlagača iz Srbije i svijeta.

Vučević je rekao da će biti predstavljen reprezentativni dio proizvoda odbrambene industrije Srbije, ali i kompanija iz Njemačke, Francuske, Austrije, Finske, Turske i Kine.

Vučević je kazao da su ove godine potpisani ugovori sa domaćim kompanijama za opremanje Vojske Srbije vrijedni 6,2 milijarde dinara, da se očekuje potpisivanje ugovora duplo veće vrijednosti tokom sajma, kao i da se očekuje da će do kraja godine Vojsci Srbije biti isporučeno streljačko naoružanje iz domaće proizvodnje.

Naveo je da se do kraja godine očekuje se i isporuka kapitalnih sistema naoružanja iz uvoza - transportnih aviona od kojih dio danas stiže u Srbiju i Erbasovih letjelica H45.

Kako je objavilo Ministarstvo odbrane, od prethodnog sajma 2021. godine do sada Vojnotehnički institut i domaća odbrambena industrija Srbije razvili su 66 novih sredstava, od kojih 21 "nulte" serije koje su uspješno proizvedene.

Sajam se održava u halama 1, 4 i 2A, kao i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma.

Ovo je 11. sajam naoružanja u organizaciji Ministarstva odbrane Srbije.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Ministarstvo odbrane Republike Srbije, a suorganizatori su "Jugoimport-SDPR" i Beogradski sajam.

Sajam traje do 28. septembra.

(Foto: AA)
(Foto: AA)
(Foto: AA)
(Foto: AA)
(Foto: AA)
(Foto: AA)
(Foto: AA)
(Foto: AA)
(Foto: AA)
(Foto: AA)
(Foto: AA)
(Foto: AA)