Vijesti

U BiH danas oblačno sa slabom kišom ili pljuskom

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskom. Padavine su češće na području Hercegovine. U Bosni će se padavine premještati od jutarnjih sati sa zapada i sjevera prema centralnim i istočnim područjima sredinom dana i poslije podne.

Vjetar slab, većinom južnog smjera. U sjevernim područjima sredinom dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.

U Sarajevu djelomično vedro prije podne. U poslijepodnevnim satima se očekuje slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10°C.

Biometeorološke prilike bit će negativne usljed pojačane naoblake i pojačanog strujanja toplijeg zraka. Kod meteoropata i hroničnih bolesnika moguće su izraženije tegobe, naročito u drugom dijelu dana, a osobe sa kardiovaskularnim problemima ne trebaju pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će biti lošija na jugu zemlje, piše Federalni hidrometeorološki zavod.

Srijeda

U srijedu, 7.12.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab, u Hercegovini jugo, a u Bosni vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

Četvrtak

U četvrtak, 8.12.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu od 7 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

Petak

U petak, 9.12.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme kišom. Jače padavine se prognoziraju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu od 9 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.