Vremenska prognoza

U BiH i danas paklene vrućine. Sutra nam stiže promjena vremena

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica, Bugojno, Drvar, Livno 11; Sanski Most, Široki Brijeg 12; Ivan Sedlo 13; Zenica 14; Banja Luka, Sarajevo 15; Bihać, Stolac, Tuzla 16; Trebinje, Zvornik 17; Mostar 18; Neum 21; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, na normali je i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 28 do 34 °C.

U Sarajevu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 31 °C.

U četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom uglavnom na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku. Vjetar slab do umjerene jačine većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar je sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.

U petak u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i slaba grmljavina su mogući u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab, većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar je istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.