Vijesti

U Bihaću poginuo muškarac. Usljed snažnog nevremena, stablo palo na njega

Snažno olujno nevrijeme praćeno kišom zahvatilo je danas veći dio USK, te druga mjesta na sjeverozapadu BiH.

Sve se desilo iznenada, u 15-tak minuta, nevrijeme koje je preraslo u kratkotrajnu oluju zahvatilo je Bihać ali i druge dijelove USK. Ubrzo su u Kantonalnu bolnicu počeli pristizati povrijeđeni građani iz skoro svih dijelova Kantona. Nažalost, jedan od njih iz Bihaća je, uslijed teških povreda uzrokovanih snažnim udarom, preminuo je. Ljekari i ostalo medicinsko osoblje borilo se za njegov život ali povrede su bile smrtonosne, piše cazin.ba.

Nevrijeme koje je poharalo Krajinu ostavilo je iza sebe pravi haos. Polomljene grane, obrušeno drveće, porušeni krovovi, razbacani stolovi, saobraćaj u potpunom zastoju, nestanak struje u mjestima koji su se posebno našli na udaru.

U jednoj od glavnih bihaćkih saobraćajnica vozila su zaustavljena nakon što je vjetar polomio dijelove ogromnog stabla kao i dijelove elektromreže. Intervencijom pripadnika vatrogasne službe stablo je uklonjeno sa ceste.

Za područje Bihaća na snazi je narandžasti meteoalarm, koji ukazuje na vrlo opasno vrijeme koje iziskuje oprez jer su moguće i ljudske žrtve.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare