Region

U Hrvatskoj zaraženo pet trudnica i dvije bebe, najmlađa ima dva i po mjeseca

Bebe od četiri i dva i po mjeseca najmlađe su oboljele od koronavirusa u Hrvatskoj, obje su ovaj infekt dobile od zaraženih kontakata, odnosno ukućana te su na kućnom liječenju i dobrog zdravstvenog stanja.

Kako su za Večernji list odgovorili iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dosad su na novi koronavirus testirane tri porodilje i 48 trudnica od kojih je njih pet pozitivno na ovu bolest.

Najmlađa oboljela osoba od koronavirusa u Hrvatskoj je dvoipomjesečna beba iz Duge Rese, rečeno je na press-konferenciji Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Djetešce je zarazu dobilo od majke koja je bila u kontaktu s oboljelom osobom i tako i sama dobila koronavirus.

“Beba je dobro, nema temperaturu, ima blage respiratorne probleme i otpuštena je, nakon 24 sata koliko je zadržana u bolnici od uzimanja uzorka do povratnih rezultata, na kućno liječenje. Beba se ne liječi nikakvim lijekovima, već se svakodnevno prati njezino stanje”, pojasnio je novinarima dr. Luka Jerković, infektolog karlovačke Opće bolnice.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare