U jezivom napadu koji se jučer popodne dogodio u Hexhamu u Engleskoj ubijena je 15-godišnjakinja te je povrijeđen 16-godišnjak
Svijet

U jezivom napadu nožem u Britaniji ubijena djevojčica, uhapšen maloljetnik

U jezivom napadu koji se jučer popodne dogodio u Hexhamu u Engleskoj ubijena je 15-godišnjakinja te je povrijeđen 16-godišnjak. Policija je uhapsila drugog 16-godišnjaka kojeg sumnjiči za ubistvo.

Policija je izvijestila da je malo poslije 17 sati primila dojavu o incidentu, a na mjestu događaja zatekla je dvoje povrijeđenih tinejdžera. Oboje su prebačeni u bolnicu, a povrede djevojčice su prvobitno ocijenjene kao opasne po život.

“Nažalost, uprkos svim naporima bolničkog osoblja, djevojčica je preminula kasnije te večeri”, stoji u saopćenju policije.

“Dječak je zadobio ozbiljne povrede koje nisu opasne po život i ostaje u bolnici. Objema njihovim porodicama pomažu posebno obučeni policajci u ovom razornom trenutku.”

Policija je saopćila da je 16-godišnji dječak prvo uhapšen zbog sumnje za napad. A zatim zbog sumnje na ubistvo. Ranije su snage priopćile da službenici vjeruju da se “svi umiješani poznaju”.

“To je apsolutna tragedija, grad je u potpunom šoku. Izgubiti jedno od naše djece koja pohađaju lokalnu srednju školu jednostavno je užasno”, rekao je gradonačelnik Hexhama Derek Kennedy.

Dodao je da grad ima nisku stopu kriminala i da je prošle godine proglašen najsretnijim mjestom za život u Britaniji.

“To je vrlo topla zajednica puna ljubavi pa nam je uvijek teže kad se dogodi tragedija kao što je ova”, dodao je.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare