BHDoktor

U kojoj pozi spavate? Ovo su najčešće, a stručnjak otkriva šta poza govori o vama

Bilo da spavate na boku ili na trbuhu, svi imamo svoj najdraži položaj za spavanje, a rijetko ga mijenjamo. Dakle, šta zaista znače ti položaji za spavanje? Stručnjak za spavanje i kiropraktičar B. J. Hardick za portal MindBodyGreen otkrio je što vaš najdraži položaj za spavanje govori o vašoj osobnost te emocionalnom stanju.

Fetus

Nježno uvijen prema unutra sa savijenim rukama i nogama, poput fetusa u maternici, ovaj je položaj najčešći među ljudima. Značajno je da je dvostruko više žena radije ovako spavalo u odnosu na muškarce. Osobe koje spavaju u ovom položaju su izvana hladne, ali iznutra osjetljive i potencijalno sramežljive pri susretu sa strancima.

Drvo

Karakterizirano spavanjem na boku s ispruženim nogama te rukama ispruženim uz bok, smatra se da ovaj položaj koriste osobe koje su ugodni i društveni ljudi. Ovi spavači lako stvaraju prijatelje, a u njihovom društvu se svi osjećaju ugodno i opušteno.

PROČITAJTE  Devet simptoma zaraze delta varijantom koronavirusa. Jedan nikako ne smijete zanemariti

Žudnja

Slično drvu, ovaj položaj također je za spavanje na boku, ali umjesto da su vam ruke spuštene pored vas, ispružene su ispred, gotovo kao da posežete za nečim, otkuda dolazi i naziv. Istraživanja su pokazala da ove vrste spavača imaju otvoren um, ali da su često skloni cinizmu i sumnjičavosti.

Vojnik

Položaj vojnika uključuje ležanje na leđima s obje ruke spuštene uz bok. Kao što znaju svi, spavanje na leđima često može rezultirati manjim protokom zraka, a time i hrkanjem. Što se tiče njihove osobnosti, vojnici su tipično tihi, suzdržani te sebi i drugima postavljaju visoke standarde koje je često teško ispuniti.

Slobodan pad

Položaj spavanja pri slobodnom padu karakterizira ležanje na trbuhu s rukama podignutim oko jastuka i glavom okrenutom u stranu. Ove vrste spavača su veoma društveni, no često drski i hladni. Ipak, iznutra su veoma osjetljivi zbog čega teško podnose kritiku i negativne komentare.

PROČITAJTE  Čuvarkuća je afrodizijak poznat od davnina. Posebno je dobra za muškarce s niskim libidom

Morska zvijezda

Karakterizira ležanje na leđima s obje ruke podignute oko jastuka. Osobe koje najviše vole ovaj položaj su dobri prijatelji još bolji slušatelji, kao i veoma dobri i spremni pomoći, no ne vole biti u centru pažnje.Povezani postovi: