Svijet

U Mariupolju poginuo zamjenik komandanta ruske Crnomorske flote. Rođen je u Kijevu, ali…

Ruski zvaničnici potvrdili su da je zamjenik komandanta ruske Crnomorske flote, kapetan 1. ranga Andrej Palij, poginuo u borbama u Mariupolju, prenosi BBC.

Ranije je objavljeno da je Ukrajina tvrdila da ga je ubila u Mariupolju, potpuno okruženom gradu u kojem se vode najteže borbe u ovom trenutku.

Palijevu smrt prvotno je potvrdio sekretar Pomorskog koledža Nakhimov Konstantin Tsarenko na društvenoj mreži Vkontakte.

Kasnije je ruski zastupnik iz Sevastopolja, baze Crnomorske flote na Krimu, rekao da je “Sevastopolj pretrpio težak, nenadoknadiv gubitak… Palij je poginuo u borbama za oslobođenje Mariupolja od nacista”.

Guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev rekao je u Telegramu da je “Andrej Nikolajevič izabrao odbranu domovine kao svoje životno djelo i umro za našu mirnu budućnost”.

Palij se rodio u Kijevu te je 1993. godine odbio položiti ukrajinsku vojnu zakletvu. Umjesto toga služio je u ruskoj Sjevernoj floti.

Ranije je služio na ruskoj nuklearnoj raketnoj krstarici Petar Veliki. Također je bio zamjenik načelnika ruske pomorske akademije u Sevastopolju, na anektiranom Krimu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare