Svijet

U Milanu pronađen mrtav beskućnik. Nestao je prije 55 godina, na računu imao 100.000 eura

75-godišnji muškarac koji je živio kao beskućnik, a čije je beživotno tijelo prošle sedmice zatečeno na milanskoj željezničkoj stanici, imao je preko 100.000 eura na bankovnom računu, kao i 19.000 eura vrijednosti u dionicama i ostalim vrijednosnim papirima, javlja Corriere della sera.

Osim toga, primao je i redovnu penziju, koju je osigurao dugogodišnjim radom u Munchenu, i to u iznosu od 750 eura. Također je posjedovao kuću u Kalabriji i dva kombija. Zasad nije potpuno rasvijetljeno porijeklo cijele njegove imovine. Kada je u četvrtak pronađen mrtav na svom improviziranom ležaju na postaji Porta Garibaldi, u džepu mu se nalazilo 1235 eura.

Umberto Quintino Diaco je nestao iz rodnog planinskog zaseoka na jugu Italije kad mu je bilo samo 17 godina te se zaputio u Njemačku. “Odlučio je zauvijek postati duh”, svjedoči njegova sestra Chiarina. “Tražili smo ga svugdje, ali on jednostavno nije želio da uspijemo.”

Diacova imovina je locirana u Caritasovom poštanskom sandučiću, jedinoj organizaciji kojoj je vjerovao unatoč stalnim molbama raznih volontera da potraži pomoć i makne se s ulice.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare