Svijet

U Moskvi lutrijom mame na vakcinaciju, glavna nagrada automobil

Moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanjin objavio je u nedjelju da će uvesti lutriju na kojoj će zgoditak biti osobni automobil kako bi ohrabrio skeptike da se cijepe protiv koronavirusa u Rusiji suočenoj s rastućim novim valom zaraze.

Zbog naglog porasta zaraženih koronavirusom, Sobjanjin je najavio da će dani od 15. do 19. lipnja biti neradni te da će se do 20. lipnja svi barovi, restorani i ostala mjesta zatvarati najkasnije u 23 sata, javlja Hina.  

Svakog tjedna na raspolaganju će biti pet automobila u vrijednosti milijun rubalja svaki (11.500 eura), navedeno je. 

“Međutim, naravno da je glavni zgoditak osobi koja odluči cijepiti se neusporediv s bilo kakvim automobilom”, ustvrdio je Sobjanjin pa poručio 

“Glavni zgoditak je njihovo vlastito zdravlje i duhovna ravnoteža”. 

Sobjanjin je naredio zatvaranje igrališta za djecu u blizini trgovačkih centara i parkova sve do 20. lipnja i pozvao je zaposlenike da rade od kuće kad god je to moguće, a zabranio je i posluživanje u restoranima od 23 sata navečer do 6 ujutro.

Rusija je u nedjelju potvrdila 14.723 novih slučajeva koronavirusa od čega  7.704 u Moskvi, glavnome gradu koji je najveće žarište pandemije u toj zemlji.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare