Vijesti

U Općini Novo Sarajevo uskoro vakcinacija građana po mjesnim zajednicama

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Javnom ustanovom „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ od ponedjeljka, 13. decembra ove godine, organizirat će vakcinaciju protiv COVID-19 za građane padinskih naselja Općine Novo Sarajevo.

Vakcinacija će se vršiti u objektima novosarajevskih mjesnih zajednica Pofalići I, Pofalići II, Velešići, Gornji Velešići, Gornji Kovačići, Hrasno brdo i Vraca.

“Građanima će biti na raspolaganju vakcine Pfizer, Sinopharm i Moderna. Tačan raspored i termini vakcinacije bit će objavljeni do petka, 10. decembra na web stranici Općine, oglasnim pločama Općine i mjesnih zajednica i putem medija.

Sa ciljem da se građanima omogući još lakši i brži način obavljanja vakcinacije, Općina Novo Sarajevo je prva lokalna zajednica u Kantonu Sarajevo koja je pokrenula vakcinaciju u mjesnim zajednicama. Nakon padinskih naselja, planirana je i vakcinacija u preostalim mjesnim zajednicama na području Općine.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, Hasan Tanović poručuje građanima da dođu i da se vakcinišu, jer to je najdjelotvorniji način zaštite od ove bolesti i najučinkovitiji način suzbijanja širenja pandemije.”, navodi se u saopćenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare