Kriminal

U operaciji kodnog naziva ‘Stršljen’ uhapšeni Nezir Bajraktari i Mersija Džidić

SIPA vrši uviđaj u Glavnom centru za brojanje u Zetri nakon što je CIK podnio prijave

Dvije osobe su uhapšene u okviru aktivnosti usmjerenih na otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal i neovlašten promet teških opojnih droga u operaciji organiziranoj po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine kodnog naziva "Stršljen".

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski radnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na tri lokacije na području Sarajeva, izvršili su pretrese, hapšenja i zapljenu teške opojne droge kokain, u količini od više stotina grama.

Tokom provedene akcije, došlo se do saznanja da su osumnjičene osobe dio organizirane kriminalne grupe, koja se određen period bavi krijumčarenjem i prodajom na ilegalnom narko-tržištu većih količina teških opojnih droga, koje dostižu izuzetno velike novčane iznose u uličnoj prodaji.

Postupajući tužitelj sve vrijeme operacije koordinirao je rad policijskih djelatnika na terenu.

Uhapšeni su Nezir Bajraktari (1966.) i Mersija Džidić (1977.) koji će tokom dana biti predati postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima u tom predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.