Vijesti

U operativno-taktičkoj akciji ‘Omerta’ FUP uhapsio jednu osobu zbog lihvarenja

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona (BPK), realizovali su operativno-taktičku akciju “Omerta“ zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela – lihvarstvo.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Goraždu, policijski službenici FUP-a su nakon primopredaje označenog novca lišili slobode osobu inicijala B.H. (1972) iz Goražda.

Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine na više lokacija u BPK koje spomenuta osoba koristi, kojom prilikom je pronađena veća količina novca, pištolj, puška, veća količina municije, sim kartice, mobilni telefonski aparati, dvije vage za precizno vaganje, radio stanica, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Osumnjičeni je od ranije poznat pravosudnim organima.

On se sumnjiči da je određeni vremenski period, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, davalo zajmove uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a u zakonskom roku biti predana u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu BPK uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Operativne aktivnosti provedene su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a BPK, saopćeno je iz FUP-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare