Region

U Poreču poginuo tokom radova na kući, a bio zaražen koronavirusom

Prilikom zvođenja građevinskih radova na kući u naselju Špadići na području Poreča u petak popodne poginuo je 51-godišnji albanski državljanin, potvrdila je istarska policija, a iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije saznaje se da je stradali radnik bio zaražen koronavirusom, piše Index.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović potvrdio je kako je osoba poginula u nesreći bila zaražena koronavirusom.

“Po protokolu je od preminule osobe, prije obdukcije, uzet bris i utvrđeno je da je osoba stradala u nesreći bila zaražena koronavirusom. To nije osoba koja je preminula od covid-infekcije, nego je poginula nesretnim slučajem. Svim osobama koje su bile na uviđaju i u mogućem kontaktu sa stranim državljaninom određena je mjera samoizolacije odnosno karantene za one koji nemaju uvjete za samoizolaciju”, izvijestio je Stojanović.

Prema riječima načelnika istarske policije Bože Kirina, stradali je bio u društvu više albanskih državljana, koji se na području Istre nalaze od početka godine, odnosno od prije početka epidemije.

“Radi se o skupini državljana Albanije koji su na našem području od januara i koji imaju uredno prijavljen boravak za obavljanje poslova”, izvijestio je Kirin.

 

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare