Vijesti

U prekidu saobraćaj na putu Zvornik – Sapna

Zbog izlijevanja vode na kolovoz, u prekidu je saobraćaj za putnička vozila na dionici regionalnog puta Zvornik-Sapna, u mjestu Grbavci.

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu.

Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog jutarnje magle.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Savjetuje se i da obrate posebnu pažnju na pješake, bicikliste i korisnike električnih romobila.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo. Vozila saobraćaju dvosmjerno, kroz lijevu tunelsku cijev.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmijenjen režim saobraćanja.

Izdvajamo putne pravce: Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko, Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani. Iz smjera Ilidže se saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka. Brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen. Preusmjeren je na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Gradina pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a, prenosi FENA.