Sport

U Real došao kao najbolji napadač svijeta, a onda doživio potop: Zamjerio se ovom fudbaleru i tu mu je bio kraj

Čuveni francuski napadač, Nicolas Anelka, otkrio je sa kakvim problemima se susretao kada je 1999. godine iz Arsenala prešao u Real Madrid.

Podsjetimo, Anelka je 1999. godine prešao u Real Madrid za tada nevjerovatnih 25 miliona eura. Važio je za vjerovatno najboljeg napadača na svijetu, međutim, u Realu nije uspio da nađe svoj put.

Bivši trener Reala Vicente del Bosque prisjetio se dolaska Francuza.

“Koštao nas je mnogo novca. Real je profućkao 25 miliona eura na njega jer je doveden kao velika zvijezda. Jednom je došao u svlačionicu i rekao je svima da niko nije sretan zbog njega i da niko ne želi da slavi njegove golove. Nije se pojavio na treninzima nekoliko dana sve dok ga klub nije kaznio.”

PROČITAJTE  Danska i Francuska u borbi za rukometno zlato, repriza finala iz Rija

Anelka tvrdi da je trpio pravu torturu u kraljevskom klubu.

“Bio sam uljez i mnogi ljudi nisu željeli da potpišem. Španski igrači u klubu, prije svega Raul i Hierro su bili veliki prijatelji i bili su jako bliski. Kad sam došao i zauzeo Raulovo mjesto bilo je problema”, naglasio je Francuz.

Anelka je nakon neuspješne epizode u Madridu imao sjajnu karijeru. Igrao je za Liverpool, Manchester City, Chelsea, Fenerbahče, Bolton, Shanghai Shenhua, Juventus, WBA i Mumbai u kome je 2015. završio karijeru.Povezani postovi: