Politika

U Sarajevu potvrđen 61 novi slučaj zaraze, 42 iz porodičnih klastera

Nakon što su obrađena 304 testa, u Kantonu Sarajevo je potvrđen 61 novi slučaj zaraze koronavirusom, od čega su 42 iz porodičnih klastera, te su u samoizolaciji od ranije, navode u jutrošnjem izvještaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Ovo su rezultati analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 29. jula do 1. augusta ove godine.

Njihovim dodavanjem, u Kantonu Sarajevo je trenutno aktivan 1.271 slučaj, saopćeno je iz ovog kantonalnog zavoda.

Dodaju i kako je ukupan broj do sada zaraženih 2.520 osoba.

Na bolničkom liječenju u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalazi se 69 osoba. Većina ih je vitalno stabilna, dok jedna osoba koristi potporu respiratora pri disanju.

Nažalost, u protekla 24 sata preminula je još jedna osoba, čime je broj umrlih uzrokovan zaraznim oboljenjem COVID-19 povećan na 39.

Pet osoba je otpušteno sa ovog bolničkog liječenja.

U isto vrijeme, evidentiran je oporavak 38 osoba od ove zarazne bolesti. Uz ovaj broj, ukupno je do sada u Kantonu Sarajevo izliječeno 1.210 osoba.

U periodu od 18. jula do 1. austa ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 1.663 samoizolacija.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare