Politika

U Sarajevu ubijen muškarac, žena povrijeđena, tri osobe uhapšene

Pola sata prije ponoći u Sarajevu je sinoć ubijen muškarac, a jedna ženska osoba je povrijeđena. Do ubistva je došlo na svađe više lica u ulici Ranovačka, područje općine Novi grad Sarajevo, nakon koje je zboden muškarac, koji je od povreda preminuo na mjestu događaja. Povrijeđena ženska osoba je nakon ukazane ljekarske pomoći od strane Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, prevezeno i hospitalizovano na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela ubistvo i ubistvo u pokušaju policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identificirali, pronašli i uhapsili tri osobe koje se dovode u vezi sa ovim krivičnim djelima.

One su smještene u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad njima tokom dana biti izvršena kriminalistička obrada.

O svemu je upoznata dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koja je izašla na mjesto događaja i rukovodila uviđajem.

Više informacija o ovom događaju bit će poznato tokom dana.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare