Region

U Srbiji oko 4.000 djece primilo obje doze vakcine

U Srbiji je oko 4.000 djece između 12 i 18 godina revakcinisano protiv virusa korona, a prvu dozu je primilo oko 5.800, izjavila je direktor Instituta “Dr Milan Jovanović Batut” Verica Jovanović.

Jovanovićeva je ukazala na važnost da roditelji djece uzrasta do 16 godina prije vakcine odvedu dijete kod pedijatra i da bude vakcinisano ako nema zdravstvenih prepreka.

Jovanovićeva je napomenula da je od januara do aprila virus korona utvrđen kod 15.000 djece školskog uzrasta, te apelovala da se prosvjetni radnici vakcinišu budući da ih je sada oko 50 odsto primilo vakcinu.

Prema njenim riječima, škole su mjesta koja posljednja treba zatvarati i ne treba imati strah od okupljanja djece jer i u ranijem periodu nije bilo velikog zaražavanja među školskom djecom.

Ona je za RTS napomenula da će svakog petka biti vršen presjek stanja u školama i da će lokalni instituti i zavodi davati preporuke koji režim treba primjenjivati u nastavi.

Govoreći o trećoj dozi vakcine, Jovanovićeva je navela da je ona potrebna jer poslije šest mjeseci pada efikasnost vakcine i da je najbolje da građani izaberu onu koju su već primili.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare