Vijesti

U Tužilaštvu KS održan važan sastanak u slučaju ‘Nadin Smajlović’

Nakon bezbroj poziva i inicijativa, glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo konačno je na sastanak primila roditelje djevojčice Nadin Smajlović.

Kako je Raportu rečeno, u glavna tužiteljica Sabina Sarajlija održala je sastanak s majkom djevojčice Aminom Smajlović te njenom advokaticom Maidom Galijetović.

Tema je prijava koju su oni poslali u Tužilaštvo KS zbog odbijanja liječenja djevojčice Nadin na KCUS-u.

Ove informacije za Raport je potvrdila advokatica Galijatović.

“Bio je ovo zaista ozbiljan sastanak. Tu je bila glavna tužiteljica, njen zamjenik, i zaista ozbiljan tužilački tim koji radi na slučaju”, rekla je Galijatović.

Ističe kako im je rečeno da je predmet ‘Nadin’ u prioritetima Tužilaštva KS.

“Predmet je u prioritetu, čitav tim tužilaca radi istražne radnje po nalogu Federalnog tužilaštva, kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti i sada čekamo tužilačku odluku.

Dobili smo informaciju da su dobili svu materijalnu dokumentaciju, iz UKC Tuzla, Zavoda zdravstvenog osiguranja… Nisu rekli kada će biti tužilačka odluka”, navodi Galijatović.

Ona ističe kako su stvari jasne i čiste.

“Činjenica je da su javno rekli i odbili liječenje djevojčice i da su to rekli na onom skupu. Činjenica je da je u otpusnom pismu navedena potvrđena dijagnoza i da se navodi da oni nisu u mogućnosti da liječe tako kompleksne dijagnoze. Dakle, tu nema šta puno da se istražuje. Ali, Tužilaštvo vjerovatno sad istražuje odgovornost pojedinačnih ljekara i drugih”, kaže nam Galijatović.

Ističe da nisu dobili informaciju o tome da li je neko već saslušan.

“Vjerovatno zbog interesa istrage to nam nisu mogli reći. Ovo predugo traje, to je činjenica, ali iz Tužilaštva su nam danas dali objektivne razloge zbog čega je to tako. Nadamo se da će nakon ovog sastanka biti sve malo drugačije. Mi želimo pomoći u ovom slučaju, valjdamo smo na istoj strani”, rekla je Galijatović.

Inače, porodica Smajlović je podnijala krivičnu prijavu protiv deset ljekara KCUS-a te protiv direktorice Sebije Izetbegović jer su odbili liječenje njihove kćerke.

Djevojčica Nadin trenutno se liječi u Turskoj, a uputnice za sva liječnja dobiva iz UKC Tuzla.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare