Region

U Zagrebu počeli masovni protesti protiv korona-mjera. Niko ne mosi maske

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održava se manifestacija “Festival slobode”, javlja Index.

Inicijativa “Prava i slobode” kao organizator poručila je preko Facebooka da im je cilj “založiti se za očuvanje tekovina demokratskog društva u kojemu se ne može tolerirati donošenje odluka na temeljima panike i propagande ili prepisivanja umjesto preispitivanja”.

“Festival je nastao kao odgovor na aktuelna dešavanja u proteklih nekoliko mjeseci, odnosno od trenutka pojave bolesti COVID-19, tokom kojih smo svjedočili nametanju presedanskih mjera kojima su se građanima ograničila temeljna prava i slobode”, navode u najavi manifestacije.

Najavljeno je da će se okupljenima obratiti nutricionistkinja Anita Šupe i Suzana Peša Vučković u ime Inicijative “Prava i slobode”, aktivist i vjeroučitelj Ivan Pokupec te kolumnist portala “Logično” Velimir Ponoš, dok će pjevač Tony Cetinski puštati muziku.

“Festivalom se želi poručiti da inzistiramo na zadržavanju ljudskih prava, sloboda, znanja, solidarnosti i međusobnog uvažavanja. Želimo naglasiti kako je naše zdravlje fenomen na psihičkoj, fizičkoj, emocionalnoj i mentalnoj, a ne samo na korona razini. Festival je zamišljen kao događaj na kojem će o raznim aspektima korona krize govoriti nekoliko govornika, navodi se u najavi.

Svi gore navedeni su protivnici maski, teoretičari zavjera, protivnici su vakcinisanja i 5g mreže.

Hrvatska udruga za medicinsko pravo izrazila je zgroženost zbog održavanja “Festivala slobode”, jer smatra da se radi o protestu protiv zdravlja pojedinca i cijelog društva koji se organizira pod sloganom slobode, što znači da se radi o obmani i demagogiji, piše Index.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare