Vijesti

U Zvorniku spriječeno krijumčarenje 26 ilegalnih migranata

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik u subotu su spriječili krijumčarenje migranata u mjestu Kozluk u ovoj općini, gdje su prilikom nadzora državne granice i uz korištenje specijalističke opreme uočili čamac iz Republike Srbije koji je plovio rijekom Drinom prema teritoriju BiH.

Pripadnici JGP Zvornik zaustavili su čamac u kojemu se nalazilo 26 osoba (nezakonitih migranata) od kojih su 20 državljani Indije, tri Pakistana, te po jedan državljanin Gane, Zambije i Tunisa, priopćeno je iz Granične policije (GP) BiH.

Pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH provode se mjere i radnje na dokumentiranju krivičnog djela “krijumčarenje ljudi”.

Direktor GP BiH Zoran Galić pohvalio je rad pripadnika Jedinice granične policije Zvornik i istaknuo da ostvaruju sve bolje rezultate rada.

“Pripadnici PGP Zvornik kontinuirano rade na sprječavanju krijumčarenja migranata, kao i svih oblika prekograničnog kriminaliteta, te ovim putem im zahvaljujem na jako dobrim rezultatima koje ostvaruju posebno posljednjih godina, ulažući maksimalne napore u zaštiti državne granice. Istaknuo bih posebno policijske službenike koji su dobrovoljno angažirani u ovu postrojbu, na mjestima gdje je najveći migracijski pritisak, kako bi se učinkovitije štitila državna granica”, istaknuo je Galić.

Jedna osoba, državljanin Afganistana, lišena je slobode te će u zakonskom roku biti predana tužitelju Tužiteljstva BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare