Politika

Ubistvo kod Novog Travnika: Uhapšen 26-godišnjak i dva maloljetnika

Postupajući po prijavi krivičnog djela ubistva koje je izvršeno tokom noći, 9/10. decembar 2020. godine u mjestu Muholjići,općina Novi Travnik, službenici policije su u saradnji sa nadležnim tužilaštvom poduzeli niz mjera i radnji u cilju pronalaska i hvatanja počinilaca.

Naime, koordiniranim aktivnostima policijskih službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a, Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik i PS Novi Travnik izvršeni su pretresi na više lokacija, prikupljana su operativna saznanja na terenu, saslušan je veći broj svjedoka, te su poduzimane i druge mjere i radnje koje su bile usmjerene na rasvjetljavanje ovog djela U okviru ovih aktivnosti, između ostalog, pronađena je i automatska puška za koju se sumnja da je korištena za ubistvo, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Sve napred navedeno dovelo je do pronalaska i hapšenja osoba Ć.H. rođen 1994. godine iz Novog Travnika i još dva maloljetnika, koji su osumnjičeni za izvršenje predmetnog ubistva.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.Povezani postovi: