Region

Ubistvo u Njemačkoj: Iza škole zadavljena 19-godišnjakinja, policija uhapsila maloljetnog Hrvata

ubistvo njemačka

Tek mu je 17 godina, a navodno je već postao hladnokrvni ubica, piše njemački dnevni list Bild Zeitung izvještavajući o hapšenju mladog Hrvata iz njemačkog Recklinghausena u Rurskoj oblasti. Prema pisanju Bilda, nadležna istražna sutkinja odredila je jučer istražni zatvor 17-godišnjem Hrvatu zbog sumnje da je zadavio 19-godišnju djevojku Emily na jednom školskom dvorištu. Prema njihovim informacijama, policija ga tereti da je počinio ubistvo i usmrtio svoju poznanicu zbog pohlepe.

Nadležna tužiteljica Svenja Grosse-Kreul nije željela javno iznositi detalje o pozadini ubistva.

"Istraga je još na početku", izjavila je kratko, komentirajući ubistvo.

Mrtvu djevojku iza zgrade osnovne škole pronašli su učenici u ponedjeljak ujutro. Obdukcija je pokazala da je djevojka zadavljena, ali sredstvo izvršenja, moguće šal ili nešto slično, za sada nije pronađeno.

Policijski istražitelji ispitali su brojne osobe iz okruženja ubijene djevojke, pa su tako došli i do 17-godišnjeg mladića. Očigledno su pronašli određene tragove, koji mladog Hrvata povezuju s ovim zločinom te su ga uhapsili u ponedjeljak navečer.

On je, navodi Bild, već otprije poznat policiji, ali ne zbog težih djela.

Drugi detalji vezani za ubistvo za sada nisu objavljeni. Policija još prikuplja dokaze i istražuje ovaj stravičan slučaj koji je šokirao Njemačku.