Vijesti

Ubistvo u Sarajevu: Policija brzom reakcijom uhapsila napadača

Danas se oko 17:30h u u naselju Boljakov Potok u ulici Mahmuta Bušatlije Čikma dogodilo ubistvo. Glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo potvrdio je da je operativni centar Uprave policije MUP-a KS zaprimio dojavu o upotrebi vatrenog oružja na području općine Novi Grad te da su policijski službenici ubrzo uhapsili osumnjičeno lice.

Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je u 17.30h obaviješten da je na području općine Novi Grad Sarajevo došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala.

Na mjesto događaja upućeno je više patrola policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čija ekipa je konstatovala smrt ženske osobe inicijala A.K. (1987). Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na pronalasku izvršioca krivičnog djela “Ubistvo” koji se nakon izvršenog krivičnog djela udaljio sa mjesta događaja, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su oko 19.00h pronašli i lišili slobode osumnjičenog inicijala E. H. (1984) iz Sarajeva.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodi uviđajem. Više informacija će biti poznato nakon završnog uviđaja.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare