Pakleni Šund

UEFA objavila zvaničnu himnu za predstojeće Evropsko prvenstvo

Nešto manje od mjesec dana prije početka Evropskog prvenstva u fudbalu, UEFA je objavila zvaničnu himnu za UEFA EURO 2020, pod nazivom “We Are The People”.

Na pjesmi legendarnog holandskog DJ i producenta Martina Gariksa gostuju i Bono Vox i The Edge.

– Stvaranje muzike za jedan od najvećih sportskih događaja na svjetu, zajedno s Bonom i The Edge, bilo je nevjerovatno iskustvo – rekao je Gariks za portal UEFA.

– Jako sam ponosan na ono što smo radili i uzbuđen što smo to napokon podijelili sa svetom – dodao je holandski DJ i producent.

Pjesma slavi glavnu temu Eura 2020 – zajedništvo, pogotovo u svjetlu svih izazova s kojima se svijet u posljednje vrijeme suočio, a s naglaskom na posebnost ovog turnira, koji se po prvi put igra širom cijele Evrope.

PROČITAJTE  Ovo se nikad u historiji reprezentacije Španije nije desilo: Niti jedan igrač nije htio uzeti ovaj broj na dresu, a ima izgleda dobar razlog zašto

Evropsko prvenstvo će se održati širom Evrope od 11. juna do 11. jula, a igraće se u 11 gradova. Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glazgov, London, Minhen, Rim, Sankt Peterburg i Sevilja bit će domaćini utakmica ovog ljeta, a EP počinje na stadionu Olimpiko u Rimu 11. juna, susretom Italije i Turske.

Finale će se igrati na londonskom stadionu Vembli 11. jula 2021Povezani postovi: