UFC raskinuo ugovor s jednim od najvećih boraca

272

Anderson Silva nedavno je doživio težak poraz nakon što ga je u četvrtoj rundi svladao Uriah Hall.

S UFC-om je legendarni Brazilac imao ugovor još jednu borbu, ali je najmoćnija borilačka organizacija odlučila raskinuti ugovor s 45-godišnjakom koji je u karijeri ostvario 34 pobjede uz 11 poraza.

“Borio se protiv Uriaha Halla pa je svejedno nakon borbe morao sjesti, nije mogao pričati. Šta bi bilo tek da smo mu dali nekog od ubica? Ne bi se dobro proveo. On je odrastao čovjek, ne mogu mu reći šta će raditi, ali ja mu nikad neću dozvoliti da odradi zadnju borbu koju po ugovoru ima. Legenda je i treba otići u penziju. Stalo mi je do njega. Prestar je za borbe”, rekao je prvi čovjek UFC-a Dana White.

Od 2013. godine pobijedio je samo Dereka Brunsona i izgubio sedam borbi. UFC-ov naslov srednje kategorije uzeo je 2006. godine i držao ga sedam godina do poraza od Chrisa Weidmana. U posljednjih pet godina karijere dva puta je pao na doping testu.

Iako se činilo da će nakon okršaja s Hallom u borilačku penziju, Silva je nedavno na Instagramu objavio poruku u kojoj poručuje da nikad ne treba odustati, koliko god se stvari činile teškima. Mnogi su to shvatili kao poruku da će pokušati završiti karijeru pobjedom.

Iz najvećeg UFC-ovog rivala Bellatora su već poručili kako oni neće dati ugovor Silvi.