Sport

Ugledaj se Novaliću: Glumljenje časti i odgovornosti u Želji. I Cerić će otići “ako treba”

Novaliću i ostalima neka FK Željezničar posluži kao primjer. Kako se odlazi kad je teško.

Nakon poraza i istini za volju sramotne igre protiv Tuzla Cityja, pola funkcionera Željezničara ponudilo je ostavke. Sve go biznismen i dobročinitelj.

Jedini koji ima pravo imati bilo kakvu zamjerku na bilo šta je Jasmin Badžak, čovjek koji je iz najčistijeg entuzijazmajedini ostao da opskrbljuje klub kad su ga mnogi napustili. I što je najapsurdinije na 100. godišnjicu kluba.

Atmosfera koja je stvorena u zadnjih pola godine i više, nakon prekinutog prvenstva, sugerira da je Željo na izdisaju, a niko ne pita koji su to ljudi stvarno koji su doprinijeli da se i takva ekipa bori za bilo šta. Šta bi bilo da nije uopće pojedinaca koji održavaju jednu takvu instituciju.

PROČITAJTE  Escobara pitali treba li brinuti što Srbija gomila oružje: Oružane snage BiH trebaju odgovarati na prijetnje poput prirodnih

Krenulo je prvo sa direktorom koji se uvrijedio zbog povišenog tona trenera, ali prava je istina da većina tih ljudi, u neko normalno vrijeme ne bi mogla “prismrditi” Želji.

Nakon još jednog poraza do izražaja je došla tobožnja čast i odgovornost. Svi su kao odgovorni zbog rezultata (neki dan došli na pozicije) i odoše. Nije njima svet ni Željo ni bilo šta, nego je istina da ih nagoni poriv za bježanjem kud ih noge nose, jer su pritisci neizdrživi.

Na kraju “otići će i ako treba” i Samir Cerić koji je koliko prekjuče došao da bude predsjednik Želje iz Londona.

FK Željezničar, oaza poštenja, časti i odgovornosti – kad ne ide ekipi. A da ide, ne bi ih čovjek motkom mogao otjerati, još bi se smatrali zaslužnima.

PROČITAJTE  Željo na Grbavici protiv Širokog, Tuzla apsolutni favorit u duelu sa Radnikom


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare