Kriminal

Uhapšen bliski saradnik i vozač Nenada Stevandića!

Pripadnici MUP-a RS uhapsili su Milana Jašarevića, radnika Republičke uprave civilne zaštite, javljaju mediji iz RS.

Iz Civilne zaštite su Nezavisnim rekli da nemaju informacije o ovom slučaju.

“Za sada nemamo nikakve zvanične informacije o tome”.

Dodali su da je Jašaravić zaposlen na poziciji višeg stručnog saradnika za planiranje, obuku i međunarodnu saradnju, da ga je Republička uprava civilne zaštite preuzela iz NSRS, kao i da je odlukom direktora stavljen na raspolaganje Timа zа prаćеnjе prоvоđеnjа mјеrа Rеpubličkоg štаbа zа vаnrеdnе situаciје.

“On obavlja zadatke u tom tijelu, kojem je stavljen na raspolaganje 24 sata. Na čelu tog tima je Nenad Stevandić”, rekli su iz Republičke uprave civilne zaštite. BN TV javlja da je Jašarević i vozač Stevandića.

PROČITAJTE  Isplivali novi detalji nakon hapšenja ubice: Istraga ubistva policijskog načelnika iz Prijedora nije gotova

Uz navođenje inicijala, iz MUP-a RS potvrdili su da su pripadnici njihove Uprave za organizovani i teški kriminalitet danas, po naredbi Okružnog suda u Banja Luci, uhapsili Jašarevića.

“U toku su pretresi na više lokacija, a po završetku kriminalističke obrade, lice će biti predato Republičkom javnom tužilaštvu – Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala”, naveli su iz MUP-a RS.

Kako saznaje BN, Jašarević se dovodi u vezi sa istražnim radnjama, koje se vode protiv bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića i još nekoliko lica.

Zeljković je takođe kadar Stevandićeve stranke.

Prema nezvaničnim informacijama, Jašarević je pomagao Zeljkoviću, kada je pokušavao da izbjegne hapšenje.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare