Puni Gas

Uhapšen nakon što se spustio Maseratijem niz Španske stepenice u Rimu. Pogledajte video

Italijanska policija uhapsila je 37-godišnjeg muškarca koji je vozio iznajmljeni Maserati Levante niz čuvene rimske stepenice Trinita dei Monti, poznate i kao Španske stepenice. Na CCTV snimcima vidi se crni SUV kako se spušta niz stepenice u ranim jutarnjim satima.

Očigledno, vozač Maseratija nije baš razmišljao o ovom bizarnom poduhvatu jer su registarske tablice Maseratija bile u potpunosti vidiljive i lokalne vlasti su mogle brzo da ga pronađu nakon što su utvrdili da vozilo pripada kompaniji za iznajmljivanje automobila sa sjedištem u Milanu.

U svojoj objavi na Facebooku, rimska policija je saopštila da su uspjeli da identifikuju vozača zahvaljujući pomoći pomenute kompanije za iznajmljivanje automobila. Uhapšen je na aerodromu Malpensa u Milanu kada je pokušao da vrati automobil.

Sky News prenosi da je Maserati tokom vožnje polomio 16. i 29. stepenik desnog stepeništa i da su morali da budu privremeno fiksirani kako bi Španske stepenice bile bezbjedne za pješake. Rimsko tijelo za zaštitu nasljeđa saopštilo je da su neki od fragmenata ponovo pričvršćeni za stepenice, ali je dodalo da će biti potreban dalji rad na njihovom obnavljanju.

Nakon incidenta otkriveni su i druga, manje oštećenja koja se mogu pripisati istom događaju.

Motivacije uhapšenog 37-godišnjaka za ovakvu bizarnu vožnju za sada nisu poznate.

Španske stepenice se prostiru od crkve Trinita dei Monti na vrhu do Piazza di Spagna u podnožju. Izgrađene su između 1723. i 1725. godine i postale su jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija Italije