Region

Uhapšen vlasnik italijanske firme koja gradi Kulu u Beogradu na vodi

Jedan od vlasnika italijanske kompanije Pizzarotti koja sa Milenijum timom gradi Kulu Beograd na “Beogradu na vodi”, uhapšen je sinoć u Crnoj Gori. Kako prenose mediji osumnjičen je za pranje novca.

Kako prenose podgoričke Vjesti, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva sinoć je uhapšen Antonio Fakineti jedan od direktora italijanske komapnije “Pizzarotti“.

On se sumnjiči da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, odnosno pranje para.

Kako se navodi ta firma je navodno izvukla preko 21 milion eura iz Crne Gore preko povezanih firmi. Istovremeno je ostala dužna milionske iznose podizvođačima koji su bili angažovani na projektu Portonovi u Kumboru.

U Crnoj Gori su bili glavni izvođač radova, a to su i u Srbiji na poslu izgradnje Kule Beograd. Riječ je o poslu vrijednom oko 100 miliona eura.

Italijanska firma “Pizzarotti“ inače kulu gradi sa Milenijum timom, firmom bliskoj Srpskoj naprednoj stranci.

Ta kula je jedan od glavnih objekata na Beogradu na vodi i trebalo bi da bude visoka 168 metara sa 42 sprata.

Milenijum tim pored Kule Beograd angažovana je i na ostalim poslovima u okviru projekta Beograd na vodi. Riječ je o kompaniji koja je bliska sa SNS i koja dobija brojne državne poslove.

Milenijum tim je kupio Institut Jaroslav Černi a angažovan je i kao podizvođač na izgradnji metroa. I u jednom i u drugom slučaju riječ je o projektima vrijednim milijarde eura.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare