Kriminal

Uhapšena četvorka u Mrkonjić-Gradu. Pronađeni oružje, droga, novac, lisice…

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Mrkonjić-Grad danas su proveli operativnu akciju kodnog naziva Fly.

Tom prilikom uhapsili su četiri osobe. To su Ž.P. iz Šipova, D.P. iz Mrkonjić-Grada, S.M. i R.P. iz Banje Luke.

Akcija Fly: Pretresi na više lokacija

Postoji osnov sumnje da su oni počinila krivična djela iz oblasti neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, saopćeno je iz PU Mrkonjić-Grad.

Izvršeni su pretresi na lokacijama koje koriste osumnjičeni na području Banje Luke, Mrkonjić-Grada i Šipova. Pronađeni su i oduzeti startni pištolj, vojnički bajonet, određena količina municije, oružje, ručna bomba, određena količina TNT eksploziva… Oduzeti su službene lisice te mobilni telefoni, navodi se u saopćenju.

Pronađena je i određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain. Izuzeta je i vage za precizno mjerenje sa obrisima bijele praškaste materije koja također asocira na kokain.

Izuzeto mnogo dokaza

Pronađen je i snimač videonadzora, veća količina novca, kao i drugi dokazi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Navedena akcija je sprovedena po naredbama Okružnog suda Banja Luka, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Akcija je izvršena u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Upravom policije, jedinicom žandarmerije-konjica i službeni psi i Policijskom upravom Banja Luka.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare