Region

Ukinut pritvor Miroslavu Miki Aleksiću

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću optuženom da je silovao i spolno uznemiravao više polaznica te škole i odredio mu mjeru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz nanogicu).

Ovom odlukom usvojena je žalba odbrane i preinačeno je rješenje Višeg suda u Beogradu koji je Aleksiću produžio pritvor rješenjem od 26. augusta zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da je taj sud zaključio da mjera pritvora više nije jedina moguća mjera za sprečavnaje opasnosti da će u slučaju puštanja na slobodu Aleksić u kratkom roku ponoviti krivično djelo i da će doći do uznemirenja javnosti koje bi ugrozilo pravično vođenje krivičnog postupka.

PROČITAJTE  Milena Radulović: Kakva karijera, dok Aleksić pikira još 6 djevojčica?

“Po mišljenju Apelacionog suda ove opasnosti su takvog intenziteta da se mogu sprečiti mjerom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor”, naglasila je Piljić.

Aleksić je u pritvoru bio od hapšenja, 16. januara.

Njemu je pripremno ročište pred suđenje zakazano za 1. oktobar.

U skladu sa zakonom, ovo ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se kratko izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi na suđenju.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta i trebalo bi da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže da sud isključenje javnosti zbog zaštite privatnosti.

Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

PROČITAJTE  Preminuo čuveni TV voditelj Minja Subota

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge djevojke.Povezani postovi: