Zdravlje

Umjerenost u ishrani je pola zdravlja

​Količina hrane koju unosite u organizam od velikog je značaja za pravilno funkcionisanje i dobar osjećaj, pa je preporuka da vam obroci budu usklađeni i umjereni.

Od svega pomalo

Ukoliko ne postoje određene restrikcije u ishrani kojih zbog zdravstvenog stanja treba da se pridržavate, jedite od svega pomalo.

Na meniju treba da se nađu namirnice iz svih važnih grupa nutrijenata, pa nemojte izbjegavati određenu hranu samo zato što mislite da treba ili ste dobili takvu informaciju iz neprovjerenih izvora.

Zaboravite na dijete

Popularne dijete koje se pojavljuju iz dana u dan mnogo zbunjuju ljude koji se pitaju na koji način da usklade namirnice i da kreiraju balansirane obroke. Po jednoj, treba potpuno izbaciti slatko, po drugoj ne treba jesti poslije 18h, a ni jedna, ni druga nisu dobre za organizam. Tajna je uvijek bila u umjerenoj ishrani, a izgladnjavanje nije opcija.

Raznovrsna i umjerena hrana za svaki dan

Kako biste se što bolje osjećali i kako ne biste imali osjećaj težine i nadutosti, potrudite se da napravite obroke sa raznovrsnom hranom, ali se nemojte opterećivati oko toga.

Ne mora svaki obrok da bude savršen, ali je važno da ne odustanete od umjerenosti, odnosno da se uvijek vratite na pravi put kada je riječ o ishrani.

Ništa bez fizičke aktivnosti

Naravno, kako biste se dobro osjećali u svom tijelu, važno je da uključite i vježbanje. Ono znatno doprinosi boljem zdravstvenom stanju, tako da bi trebalo da se odlučite na koji način ćete održavati svoje tijelo aktivnim i da se toga pridržavate.

Naravno da je u redu ukoliko neki trening preskočite, isto kao i da nekad pojedete malo više, ali je važno da ne odustanete i da nastavite sa uobičajenom fizičkom aktivnošću.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare