Muzika

Umro Kićo Slabinac

Krunislav Kićo Slabinac, osječki pjevač, gitarist, skladatelj i aranžer preminuo je danas u 77. godini, potvrđeno je Indexu.

Umro je jutros nešto prije sedam sati.

Kićo Slabinac još se od kraja jula nalazio na liječenju u KBC-u Rebro u Zagrebu. Operirao je srce te su mu ugrađene tri premosnice zbog teške koronarne bolesti koja mu je zahvatila sve krvne žile.

Od tada je na intenzivnoj njezi te je bio spojen na respirator. Prije nekoliko sedmica trebao je biti odvojen od respiratora, no stanje mu se opet pogoršalo. Dobio je upalu pluća i infekciju, piše Index.

Kićo Slabinac rođen je 28. marta 1944. godine. Muzikom i glumom počeo se baviti još u osnovnoj školi. Svirao je tamburicu i glumio u dječjem kazalištu.

Muzičku karijeru započeo je s rock sastavom Tornado, nakon toga je prešao u Kon Tiki da bi se duže vrijeme zadržao u bendu Dinamite. Nakon odluke da se posveti solo karijeri u Dinamite ga zamjenjuje Dado Topić.

Nakon povratka iz JNA, Slabinac se okreće solo karijeri te se seli u Zagreb gdje je izvodio pjesme Toma Jonesa i Elvisa Presleya. Upoznaje se sa skladateljom i producentom Nikicom Kalogjerom, koji mu 1969. godine omogućuje nastup na splitskom festivalu. Slabinac je na festivalu otpjevao "Samo zbog ljubavi".

Prva ploča koju je izdao zvala se "Plavuša". 1971. godine na natjecanju za pjesmu Evrope (Eurovizija) sa "Tvoj dječak je tužan" osvaja 14. mjesto.