Muzika

Umro reper DMX

Umro je reper DMX.

Reper je hospitaliziran 2. aprila nakon predoziranja koje je rezultiralo srčanim udarom. Preminuo je u bolnici, potvrdila je njegova obitelj za američke medije.

“S tugom javljamo da je naš voljeni DMX, rođen kao Earl Simmons, preminuo u dobi od 50 godina u bolnici White Plains okružen svojom obitelji nakon što je proteklih nekoliko dana bio na aparatima za održavanje života”, stoji u priopćenju.

“Earl je bio ratnik koji se borio do samog kraja. Volio je svoju obitelj svim srcem i cijenimo vrijeme koje smo proveli s njim. Earlova je muzika nadahnula brojne obožavatelje širom svijeta i njegovo naslijeđe živjet će vječno. Cijenimo vašu ljubav i podršku tokom ovog nevjerovatno teškog vremena. Molimo vas da poštujete našu privatnost dok tugujemo zbog gubitka svog brata, oca, ujaka i čovjeka kojeg je svijet poznavao kao DMX”, dodali su.

Reper je bio u vegetativnom stanju, no onda je na nekoliko dana počeo samostalno disati što je obitelji i obožavateljima dalo nadu.

Od djetinjstva je patio od astme, a ranije je bio hospitaliziran zbog drugih zdravstvenih problema, kao i zbog ovisnosti o cracku. U februaru 2016. hospitaliziran je nakon što je pao u nesvijest na parkiralištu hotela, za što je kasnije rekao da je bilo zbog astme.

Godinama se borio protiv ovisnosti, a 2019. je zbog toga otkazao koncert i prijavio se na odvikavanje.

Odrastao u New Yorku, DMX je 1992. potpisao ugovor s diskografskom kućom Columbia Records te je sarađivao sa slavnim reperima poput Jay-Z-ija, Ja Rulea i LL Cool J-a.

Glumio je i u filmovima poput Romeo mora umrijeti i Od kolijevke pa do groba. Njegovi najveći hitovi pjesme su poput Party Up (Up In Here) ili X Gon’ Give It to Ya.Povezani postovi: